Torka egna kryddor

Santa Maria i all ära, men att i höst få plocka fram ens egna kryddor och smula ner i grytor och soppor och påminnas om sommaren är ju hur enkelt som helst.

Så här gör du för att torka dina kryddor:

Klipp av rejält av de kryddor du önskar torka, exempelvis oregano, basilika, timjan, citronmeliss, mynta. Bind kryddorna i buketter och häng på torrt ställe upp och ner. Inom ett pat dagar är dina kryddor klara och du kan förvara dem i små glasburkar eller påsar.

Jag torkar citronmeliss och mynta som jag gärna använder till att göra te i höst.

Har även torkat en hel kvist med chili då jag fått så mycket chili att jag inte vet vart jag ska göra av det! Så nu har vi snart kryddor för hösten och vinterns kok! Ekologiskt och mer miljövänligt än att köpa i butik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s